Vi har valt att stödja SOS Barnbyar

Vi har åtagit oss att finansiera två hus byggnationer i Santa Cruz i Bolivia. Två tomter är köpta och bygget av det första huset påbörjades i juni 2015 och planeras vara klart år 15/16.

I första huset kommer barnbymamma Claudia Fernandez bo med nio stycken föräldralösa barn. Familjen består av tre syskongrupper i åldrarna 1,5 – 19 år. De är förväntansfulla över flytten och ser fram emot att få ett alldeles eget hus. Det nya familjehuset kommer att ligga i distrikt 12 och fördelen med en integrerad SOS familj är att barnen inte blir institutionaliserade som en klassisk barnby.

Vi är väldigt stolta över att vara samarbetspartners med SOS Barnbyar och att tillsammans med dem bygga upp det första familjehusen av sju planerade.

Vi kommer här på hemsidan att uppdatera de pågående projekten så fort vi får återkoppling från Bolivia genom SOS Barnbyar Sverige. Så kika in här eller fråga oss om ni undrar mer om partnerskapet eller projektet.

Vi har en önskan om att vi alla på Lotus Maskin & Transport koncernen med Rivab i Göteborg och Skoterhotellet Gyllene Bocken i Funäsdalen är stolta ambassadörer för SOS Barnbyar och att vi tillsammans gör världen lite bättre.

Bolivia är ett av Sydamerikas fattigaste länder, där är svält och övergivna barn en del av vardagen. 900 barn överges årligen i Bolivia.

Santa Cruz de la Sierra är Bolivias största stad, och mer än hälften av stadens invånare lever i fattigdom. Staden är uppdelad i tolv distrikt och värst är situationen i distrikt 12, där närmare 70 procent av de 180 000 invånarna lever i fattigdom.

Läs mer om SOS Barnbyar här

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår