Håkan, Grävmaskinist Göteborg

Håkan har arbetat hos oss i många år och har under den tiden både gjort en personlig utvecklingsresa samtidigt som han sett branschen förändras. 

Jag började  med att köra kompaktlastare, handriva och knacka väggar. Därefter körde jag rivningsrobot i ungefär 10 år innan jag vidareutbildade mig och började arbeta med grävmaskin.

På vilket sätt upplever du att branschen har förändrats under de här åren? 

Det har skett en stor förändring gällande arbetssättet. Förr samlade man allt i samma container och nu ägnar vi oss mycket åt sortering av de olika materialen. Det är en stor skillnad i hur mycket tid arbetet tar, nu är sorteringen en av de mest tidskrävande arbetsuppgifterna. Sorteringen innebär även att vi behöver ha ett fungerande team med bra kollegor som handplockar. Våra kollegor som arbetar utanför grävmaskinen är otroligt viktiga och det gäller att ha rätt person på plats. Samarbetet är A och O för att vi ska kunna arbeta effektivt och på ett säkert sätt.  

Hur kommer det sig att du blivit kvar i samma företag så länge? 

Jag har trivs väldigt bra. Vi har en god stämning i gruppen och jag tycker att det är roligt att gå till jobbet varje dag. 

Finns det något särskild typ av projekt eller rivning som är roligare att arbeta med? 

Att riva stora och höga saker är extra roligt. Exempelvis att ta ner en hög byggnad i sin helhet är både spännande och svårt. Då får man använda sepcialverktyg och tänka till ordentligt innan man börjar. 

Vad tror du är viktigt om man ska passa som grävmaskinist? 

Att man är lugn. Att köra grävmaskin kan bli ett farligt arbete om man inte gör det på rätt sätt. Det är väldigt viktigt att inte stressa och att arbeta metodiskt. Man måste planera noga, tänka igenom arbetets olika moment och samarbeta med de andra i teamet för att kunna arbeta säkert. 

Tillsammans är vi den kompletta leverantören av rivning, transport och anläggning

Lotus Rivners Rivab Ak Schakt Lotus Demolition Lodab
Produktion: Webbpartner

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår