Dauda, Sanerare Stockholm

Hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?

Dagen börjar alltid med ett planeringsmöte så att alla vet vad som ska göras under dagen. Sedan utförs olika arbetsmoment, såsom att förbereda saneringszonen och utföra olika typer av sanering. Själva saneringen är viktig att planera i förväg så att man kan utföra den på ett säkert och effektivt sätt. Vilken sanering vi gör beror på projektet och vad som behövs. Vi lägger även mycket tid på att rengöra utrustningen.

Vilken utrustning behöver du använda?

Vid sanering har vi alltid overall, gummistövlar och helmask. Vid vissa saneringar använder vi även en kompressor för att få frisk luft inne i saneringszonen. Jag får ibland höra från människor att de är rädda för ett arbete med sanering, men så behöver man inte tänka. Vi arbetar med farliga ämnen, men med rätt utrustning och rätt kunskap är det ingen fara. Inne i zonen är vi alltid två personer så att man kan hjälpa varandra om något händer. Det viktiga är att man undviker stress så att man kan arbeta på rätt sätt.

Skulle du rekommendera arbetet som sanerare?

Absolut! Jag skulle rekommendera det till alla i byggbranschen som vill utvecklas. Det passar inte alla, man måste vara noggrann som person för att bli en duktig sanerare. Det finns mycket att lära sig för den som vill utvecklas. En fördel med att arbeta för en så stor arbetsgivare som Lotuskoncernen är att man får möjlighet att utvecklas. Jag har exempelvis lärt mig mycket om håltagning, vilket är roligt.

Tillsammans är vi den kompletta leverantören av rivning, transport och anläggning

Lotus Rivners Rivab Ak Schakt Lotus Demolition Lodab
Produktion: Webbpartner

Vår hemsida använder sig av cookies. Genom att fortsätta surfa på sidan godkänner du att vi använder cookies. Klicka här för mer information.

Jag förstår